Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.03.2017

Ferrero provedla další podnikovou akvizici

Italská společnost Ferrero International ukončila akvizici amerického výrobce čokolády, společnosti Fannie May Confections Brad. Akvizice posílí pozici skupiny Ferrero na americkém trhu, který je pro italskou firmu pátým nejdůležitějším trhem na světě.

Italská skupina zaplatila zhruba 115 milionů amerických dolarů za odkoupení americké společnosti, která je přítomná na USA trhu se značkami čokolády Fannie May a Harry London. V rámci transakce Ferrero uzavřela i obchodní dohodu o distribuci čokoládových výrobků Fannie May a Ferrero v dárkových koších a elektronických obchodech společnosti 1-800 Flowers.com. „Fannie May má strategickou pozici a firemní kulturu zcela konzistentní s tou naší a jsme velice rádi, že její kvalifikovaný personál, její prémiová značka a kvalitní produkty se stanou součástí naší skupiny,“ uvedl CEO Ferrero Group, Giovanni Ferrero.

Skupina Ferrero se začala angažovat ve firemních akvizicích teprve nedávno. V roce 2015 odkoupila tureckého výrobce oříšků, klíčové komodity pro skupiny, společnost Oltan. V roce 2016 pak provedla akvizice britské společnosti Thorntons a belgického výrobce piškotů a oplatku Delacre.

 

Zdroj: www.ferrero.it

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…