Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

18.06.2019

Finanční ředitelé českých firem se obávají zvýšení nákladů

Finanční ředitelé českých firem v průměru očekávají, že růst HDP nepřesáhne 2,5 procent. Ukazuje to výzkum vedený agenturou Deloitte, jež je členem Italsko-české komory.

Zhruba tři čtvrtiny finančních ředitelů se domnívá, že letošní růst HDP nepřekoná 2,5 procent. Ostatní očekávají lepší výkon ekonomiky. Současně 90 procent ředitelů očekává růst cen tažený několika faktory, jako je vývoj personálních nákladů či jiných vnitřních nákladů. „V opačném směru by měla působit posilující koruna, která bude snižovat dovozní ceny,“ uvádí David Marek, hlavní ekonom agentury Deloitte.

Mezi nejvýznamnějšími faktory, jež letos zasáhnou do vývoje ekonomiky, bude obecné zvyšování nákladů. Přes devadesát procent finančních ředitelů očekává růst mzdových a výrobních nákladů Více než sedmdesát procent respondentů také předvídá růst nákladů na pořízení služeb pro firmu, na využití nemovitostí či na dopravu. Není proto divu, že celkový růst nákladů je považován spolu s nedostatkem personálu za nejpalčivější riziko, kterému musí české firmy čelit.

Zdroj: www2.deloitte.com

Zdroj fotografie: Deloitte

Loading…