Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.02.2017

Finanční ředitelství objasnilo fungování EET pro e-shopy

Generální finanční ředitelství zveřejnilo v pátek 3. února stanovisko, ve kterém upravuje fungování Elektronické evidence tržeb pro e-shopy. EET začne platit pro elektronické obchody od prvního března.

V předchozí úpravě totiž vznikly pochybnosti ohledně on-line plateb. Stará úprava fakticky nutila elektronické obchody vystavovat účtenky s EET údaji již při objednání zboží, aniž by bylo jasné, zda platba byla opravdu připsána na účet obchodníka. To by vedlo k zvýšení administrativní zátěže, v případě neuhrazených či stornovaných zakázek. V nových pravidlech tak finanční ředitelství přistupuje na to, aby obchodníci vystavili účtenku až v momentě, kdy se dozví, že jim platba byla připsána na účet či při expedici zboží. V případě platby dobírkou tak obchodník bude muset vystavit účtenku již při zaslání zboží, ačkoliv to mu ještě nebylo uhrazeno.

„Věřím, že zanikne hrozba vypnutí on-line platebních metod v e-shopech,“ řekl výkonný ředitel Asociace pro elektronickou komerci Jan Vetyška. V případě setrvání na předchozí úpravě totiž mnoho malých a středních e-shopů hrozilo zrušením on-line plateb ve svých obchodech. Pro platby zboží, které si zákazník vybere na internetu a vyzvedne osobně při obchodníkovi, se nic nemění: EET účtenku bude nutné vystavit až v momentě platby zboží. Bude při tom jedno zda k platbě dojde hotovostí či platební kartou.

 

Celý text stanoviska Generálního finančního ředitelství: http://www.etrzby.cz/

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…