Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

02.04.2024

Finanční správa doměřila 700 milionů korun v rámci transfer pricingu

Kontroly ohledně cen v transakcích mezi spřízněnými osobami, takzvaného transfer pricingu, vedly k doměření daně za více než 700 milionů korun. Uvedla to Finanční správa.

Finanční úřady v loňském roce provedly 570 kontrol a administrativních úkonů, jež se týkaly transfer pricingu. Kontroly vedly k navýšení daňového základu o 5,8 miliardy korun a snížení daňové ztráty o 1,2 miliardy korun. Kontrolovaným subjektům bylo nařízeno zaplatit na dani 724 milionů korun.

Skrze kontroly transfer pricing český stát doměřil za posledních deset let zhruba sedm milaird korun. Údaje za rok 2023 jsou tak v souladu s průměrem za poslední desetiletí. „Kontroly převodních cen jsou stále efektivnější,“ uvedla generální ředitelka Finanční správa Simona Hornochová. Kontroloři se v poslední době zaměřují hlavně na transakce, jež se týkají reklamy či licencí.

Zdroj a zdroj fotografie: https://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/media-a-verejnost/tiskove-zpravy-gfr/tiskove-zpravy-2024/trendy-v-prevodnich-cenach

Loading…