Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.11.2017

Firmy podnikající v oboru cestovního ruchu v okresu Brescia vsází na aktivní turistiku

V úterý 14. listopadu proběhla na Italském velvyslanectví v Praze prezentace turistické nabídky jezer Garda, Iseo, Idro a celého území severoitalského okresu Brescia. Prezentace byla pořádaná Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou společně s agenturou Bresciatourism.

Prezentace byla rozdělená do dvou částí. V té první proběhla B2B setkání meziitalskými subjekty nabízejícími služby a produkty cestovního ruchu a českými tour operatory a CK. Následovala prezentace pro tisk vedená ředitelem agentury Bresciatourism, Massimem Ghidellim, který přiblížil turistickou nabídku okresu. Prezentaci zahájil svým pozdravem italský velvyslanec v Praze, Aldo Amati. „Gardské jezero je velice známé a každoročně ho navštíví tisíce turistů z České republiky. Já mám však velmi silný vztah s oblastí kolem jezera Iseo, kde mám dům, kde jsem vyrůstal. Tato tři jezera si určitě zaslouží návštěvu, protože nabízí barvy a krajiny, které jsou nádherné a stále dosti málo známé. Kromě toho, tato oblasti je velice bohatá na kulturu a památky“, uvedl italský velvyslanec.

Podle posledních údajů, severoitalský okres Brescia navštívilo z České republiky 27 tisíc turistů, jež tam strávili přes 117 tisíc přenocování. „Území okresu Brescia je velice pestré. Máme oblast jezer Garda, Iseo a Idro, lyžařská střediska, například Pontedilegno - Tonale, významné kulturní památky a za návštěvu stojí i samotná Brescia. Naše oblast se může navíc pochlubit i třemi památkami Unesco“ připomněl Massimo Ghidelli. Pod ochranou Unesco se nachází monumentální areál  Santa Giulia-San Salvatore v Brescie, který je ojedinělý svědectvím přítomnosti Longobardů, oblast petroglyfů ve Val Camonica a palafity z doby bronzové v oblasti Gardského jezera.

Zahraniční turisté přijíždí tradičně do oblasti tří alpských jezer a celého okresu Brescia autem, Bresciatourism a další orgány se však snaží podpořit i dopravu letadlem. Území okresu je totiž výborně dostupné z letišť v Milánu a Veroně. „Hodně pracujeme na kvalitě navazujících služeb a to především na dopravě z letiště, která musí být levná a efektivní. Vzhledem k tomu, že se zaměřujeme také na sportovní turismus, uzavíráme dohody s leteckými dopravci, aby se zlepšily podmínky přepravy sportovního vybavení,“ dodal ředitel Ghidelli.

Jezera Garda, Iseo a Idro jsou známá na celém světě kvůli svému klimatu a krásné krajině. „Gardské jezero je nejseverněji položená oblast, kde se pěstují citrusy“, uvedl jednu zajímavost Massimo Ghidelli. Nabídka turistických služeb v oblasti jezer Garda, Iseo a Idro se v posledních letech značně rozšířila a snaží se tak reagovat na poptávku nových segmentů návštěvníků. „Vedle tradičního jádra návštěvníků, kteří milují naši oblast a pravidelně se vrací, se snažíme oslovovat i nové skupiny potenciálních návštěvníků, které jsou obvykle o něco mladší“, vysvětlil ředitel Ghidelli. „Tyto nové skupiny návštěvníků již netráví týdenní dovolenou u jezera. Proto se je snažíme nalákat na konkrétní aktivity, tak aby se vraceli častěji na kratší pobyty“, dodal. Aby bylo možné vyhovět této poptávce návštěvníků, firmy podnikající v oblasti cestovního ruchu v "kraji tří jezer" vsází na aktivní turistiku. Nabídka tak počítá se sportovními aktivitami, jachtařskými školami, gastronomickými kurzy, lázeňskými a wellness službami či s kulturními událostmi. „S touto pestrou škálou služeb chceme nabídnout našim návštěvníkům nejen krásy naší oblasti ale také inteligentní způsob turistiky, která dokáže skloubit dovolenou s aktivitami, zábavou a péčí o sebe“, dodal v prezentaci Massimo Ghidelli.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Adam - Costey

Loading…