Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

30.06.2020

Firmy z odvětví dopravy a cestovního ruchu budou moci využít záruky v programu COVID Plus

Firmy z odvětví dopravy a cestovního ruchu budou moci nově využívat záruky v programu COVID Plus. Schválila to svém včerejším zasedání vláda. Čerpání v programu COVID Plus je zaměřeno na firmy s více než 250 zaměstnanci. 

Vláda v dubnu tohoto roku schválila mimořádný vklad ve výši 4 mld. Kč do fondu Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP) ke krytí závazků z poskytovaných záruk z programu COVID PLUS s cílem pomoci exportním podnikům zasaženým krizí kvůli koronaviru.

V tomto programu mohou žádat o podporu firmy s více než 250 zaměstnanci a minimálně pětinovým podílem vývozu na loňských tržbách, do čehož se ovšem počítají i výrobní dodávky pro jiného exportéra. Prostřednictvím komerčních bank mohou žádat o půjčky od pěti milionů do dvou miliard korun, maximální výše úvěru odpovídá 25 procentům ročního obratu společnosti. Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP) garantuje 80 procent jistiny.

 

Stávající verze programu COVID PLUS neumožňovala tyto státní záruky poskytnout i dopravcům či podnikatelům v cestovním ruchu, což jsou oblasti, které byly epidemií silně postiženy. Vláda proto rozhodla tuto část nařízení změnit a umožnit poskytnout záruku i podnikatelům v pozemní, potrubní, vodní a letecké dopravě a v činnosti cestovních agentur, kanceláří a jiné rezervační a související činnosti.

 

Zdroj: MF, HN, MPO, Vláda

Zdroj fotografie: vlada.cz

Loading…