Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

21.12.2016

Fiumicino má nový odbavovací terminál

Mezinárodní letiště Leonardo da Vinci v Římě – Fiumicino má nový odbavovací terminál pro lety mimo Schengenský prostor. Terminál byl otevřen ve středu 21. prosince.

Nový terminál E byl otevřen za přítomnosti italského premiéra Paola Gentiloniho. Novým terminálem, který má k dispozici 22 gatových brán, by mělo každoročně projít až šest milionů osob. Díky novému terminálu, který se rozprostírá na ploše 90 tisíc metrů čtverečních,  se tak kapacita odbavených pasažérů do zemí mimo Schengenský prostor prakticky zdvojnásobila. Výstavba stála zhruba 390 milionů eur.

V rámci prací byla také opravena fasáda terminálu 3, která byla upravena do stavu připomínající původní projekt ze šedesátých let. Úpravy byly provedeny s důrazem na snížení ekologických stop terminálu s použitím technologií snižujících spotřebu energie. Současně byla také upravena obchodní část. Nová nákupní galerie tak má k dispozici čtyřicet obchodů a deset restaurací, jejichž provozovatelé byli vybráni s důrazem na italské kvalitní jídlo a luxus.

 

Zdroj informací: www.adr.it

 

Zdroj fotografie: ADR

Loading…