Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.02.2019

Furlánsko odvede do státní kasy v příštích letech méně peněz

Autonomní region Furlánsko-Julské Benátsko se dohodlo s centrální státem na finančních vztazích na léta 2019-2021. Dohodu podepsali hejtman regionu Massimo Fedriga a ministr financí Giovanni Tria.

Podle dohody odvede do státní kasy v roce 2019 671 milionů eur, stejnou částku i v roce 2020 a v roce 2021 pak 596 milionů eur. V příštích třech letech tak Furlánsko-Julské Benátsko ušetří na odvodech přes 800 milionů eur. Region si také dojednal přenechání kompetencí nad nemovitostními daněmi. Stát ani nebude moci regionu přikázat zvýšený odvod v případě mimořádných výdajů. „Díky smlouvě s vládou region dostane nové finanční prostředky i kompetence,“ prohlásil nadšeně hejtman Fedriga.

Furlánsko-Julské Benátsko je jedním z takzvaných regionů se speciálním statusem. Region tak disponuje mimořádně rozsáhlou autonomií a silnou pozicí vůči centrálnímu státu. O podobnou míru autonomie se nově snaží i regiony Benátsko, Lombardie a Emilia-Romagna, jež tvoří ekonomické srdce Itálie. O obrysech regionální autonomie těchto krajů právě vyjednává italská vláda.

Zdroj: www.regione.fvg.it

Zdroj fotografie: kraj Furlánsko-Julské Benátsko

Loading…