Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.08.2020

Generali Česká pojišťovna se vrátila do čela českého pojišťovacího trhu

Nová společnost Generali Česká pojišťovna, která vznikla v prosinci loňského roku fúzí dvou pojišťoven skupiny Generali působící na českém trhu, se umístila do čela českého pojišťovacího trhu.

Podle údajů České asociace pojišťoven v prvních šesti měsících letošního roku dosáhla Generali Česká pojišťovna předepsaného pojistného v hodnotě 19,2 miliard korun, což je zhruba o 300 milionů korun více než na konci loňského roku. Trží podíl nové společnosti tak činil 26,9 procent a zvýšil se na 29 procent se segmentu neživotního pojištění. Následují společnosti Kooperativa a Allianz s tržními podíly 23,4 procent respektive 10,9 procent. Celkové předepsané pojistné na českém trhu se zvýšilo o 3,8 procent na 71,3 miliard korun.

V prvních šesti měsících letošního roku se ale pojišťovny musely vyrovnat s vyššími výdaji na pokrytí škod, které způsobily především přírodní události. Pojišťovny zaznamenaly zhruba 138 000 pojistných událostí v celkové hodnotě zhruba pět miliard korun, což je o pět set milionů korun výše než v prvním pololetí roku 2019.

Zdroj: www.cap.cz

Zdroj fotografie: Generali Česká pojišťovna

Loading…