Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

20.03.2016

Generali Group zvýšila čistý zisk

Italská mezinárodní skupina Generali Group zvýšila v minulém roce svůj čistý zisk. Skupina zveřejnila výsledky dne 18. března.

Hodnota předepsaného pojištění se zvýšila v roce 2015 o 4,6% na 74 miliard eur.  Růst táhlo především odvětví životního pojištění, kde se předepsané pojištění zvýšilo o 6,2% na 53,3 miliard eur. Pomaleji rostlo předepsané neživotní pojištění, a to o 0,8% na 20,9 miliard eur. V průběhu roku se zlepšily i indikátory ekonomické stability skupiny: indikátor Solvency I se zvýšil na 168% a indikátor Economic Solvency ratio na 202%.

Výrazně se zlepšila ziskovost skupiny. Hrubý zisk se zvýšil o 6,1% na 4,8 miliard eur, zatímco čistý zisk o 21,6% na dvě miliard eur. “Pozitivní výsledky za rok 2015 ukazují na kvalitu plánu turnaround dokončeného v posledních letech a strategii růstu, která začala v minulém roce. Tyto výsledky nám umožňují navhrnout Valné hromadě akcionářů vyplacení dividendy o hodnotě 0,72 eur za akcii, což je o 20% více než v minulém roce,” řekl předseda představenstva Generali Group Gabriele Galateri di Genola.

 

Fonte: http://www.generali.com/it/investors/reports-and-presentations.html

 

Fonte fotografia: Generali Group

 

Loading…