Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.03.2019

Generali: italské malé a střední firmy se více zajímají o podnikový welfare

Počet italských malých a středních firem, jež se angažují v podnikovém welfaru, se výrazně zvyšuje. Ukazuje to nový výzkum Welfare Index Pmi italské pojišťovací skupiny Generali.

Výzkum rozdělil podnikový welfare do dvanácti skupin, mezi kterými jsou penzijní či zdravotní připojištění, skloubení profesního a osobního života či podpora vzdělání zaměstnanců (a jejich potomků). Podle výzkumu jen osm procent malých a středních firem se šesti až jedním tisícem zaměstnanců nebyla vůbec aktivní v podnikovém welfare. V roce 2016, kdy vstoupil v platnost zákon, který podnikový welfare fiskálně podporuje, to byla téměř pětina firem. Míra aktivních firem, jež se angažují v šesti a více oblastech, se naopak prakticky zdvojnásobila na 45,9 procent.

Rozvoj podnikového welfaru výrazně podporuje velikost firem. V segmentu středních firem (250 až 1000 zaměstnanců) se zapojení výrazně zvyšuje. Kromě toho jsou hodně aktivní i průmyslové firmy. To je však vysvětlitelné faktem, že celá řada opatření podnikového welfare je obsažena v kolektivních smlouvách na oborové i firemní úrovni. Ve více strukturovaných firmách je tak i pravděpodobnější přítomnost připojištění či jiných neplatových benefitů.

Zdroj: www.welfareindexpmi.it

Zdroj fotografie: Welfare Index Pmi

Loading…