Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.02.2020

Generali odkoupí známý Obchodní dům Kotva

Nemovitostní fond skupiny Generali, Generali Real Estate, zřejmě uskuteční jednu z nejvýznamnějších realitních transakcích na pražském trhu. Informují o tom Hospodářské noviny.
Podle zdrojů ekonomického deníku, realitní fond se dohodl se společností PSN na akvizici známého Obchodního domu Kotva na pražském náměstí Republiky. Hodnota transakce činí 3,5 miliard korun. PSN tak na prodeji výrazně vydělá, jelikož před čtyřmi roky koupila stejnou nemovitost za 2,5 miliard korun. PSN však investovala výrazné prostředky do oprav a marketingu budovy. Realitní fond skupiny Generali není v Praze žádným nováčkem. Jen před několika týdny byla fondem oznámena akvizice významné nemovitosti v blízkosti Václavského náměstí.

Obchodní dům Kotva nedávno oslavil 45 let od otevření veřejnosti. Budova, jejíž stavba probíhala v letech 1970 - 1975, vznikla dle návrhu manželů Věry a Vladimíra Machoninových, již patří k nejvýraznějším poválečným československým architektům. V dubnu 2019 byl Obchodní dům Kotva prohlášen kulturní památkou.

Zdroj: archiv.ihned.cz

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…