Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.10.2018

Generali provádí významnou akvizici v Polsku

Italská pojišťovací skupina Generali se dohodla na významné akvizici v Polsku. Generali tím tak i nadále posílí svou přítomnost ve střední Evropě.

Generali se dohodla na akvizici polského správce aktiv (asset management) Union Investment TFI SA od německé skupiny Union Asset Management. Hodnota transakce, kterou musí ještě schválit antimonopolní úřad, nebyla zveřejněna. „Společnost bude řízena z naší regionální centrály v Praze jakou součást našeho segmentu správy aktiv,“ dodal Luciano Cirinà, CEO Generali CEE Holdingu, pod který polská společnost spadne.

Union Investment TFI je šestým největším správcem aktiv v Polsku. Společnost poskytuje své služby 135 tisícům retailových investorů a 550 institucionálním investorům. Celkově tak spravuje majetek v hodnotě 3,3 miliard eur. Generali je přítomná na polském trhu také se svojí vlastní pojišťovnou, jež se specializuje především na segment neživotního pojištění. Jedná se o sedmou největší polskou pojištovnu s celkovým předepsaným pojistným v hodnotě 550 milionů eur.

Zdroj: www.generali.com

Zdroj fotografie:  Generali

Loading…