Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.06.2018

Giancarlo Dallera, prezident společnosti Cromodora Wheels, dostal státní vyznamenání v Itálii

V letošním udělování italských státních vyznamenání pro zásluhy v hospodářské oblasti, tzv. Cavaliere del Lavoro (Rytíř práce), je patrná stopa silných česko-italských ekonomických vztahů. Seznam vyznamenaných, které jmenuje prezident republiky, byl zveřejněn v příležitosti Výročí vzniku republiky, které si Itálie připomněla v pátek 2. června.

Mezi 25 vyznamenanými podnikateli je také jméno Giancarla Dallery, předsedy představenstva společnosti Cromodora Wheels, člena Italsko-české komory. Cromodora Wheels, jež zaměstnává v Itálii na pět set osob a patří k lídrům ve výrobě hliníkových disků automobilových kol, má významný výrobní závod v Ostravě. Společnost má své sídlo a italský výrobní závod v Brescie. „Jako předseda svazu průmyslníků v Brescie se zasadil o vznik Mezinárodního podnikatelského gymnázia Guido Carli, které je zcela financována příspěvky podniků“, upozorňuje se v jmenovacím dekretu na zásluhy Giancarla Dallery v oblasti vzdělávání.

Ostravský závod společnosti Cromodora Wheels ročně vyrábí na dva miliony hliníkových disků pro automobily středního a vyššího segmentu trhu. Mezi klienty společnosti patří automobilka BMW, Jaguar či skupiny FCA a VolksWagen. V Mošnově u Ostravy společnost zaměstnává přes čtyři sta osob a celkový obrat závodu činil v loňském roce přes 2,2 miliardy korun.

Zdroj: https://www.cavalieridellavoro.it

Zdroj fotografie: quirinale.it

 

Loading…