Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.05.2017

Google v Itálii doplatí daně za 306 milionů eur

Google se dohodl s Italskou daňovou správou na dodanění příjmů z let 2002 až 2016. Dohodu oznámila Italská daňová správa ve čtvrtek 4. května.

Podle italských strážců daní Google vyvezl příjmy a zisky realizované v Itálii do Irska, kde je korporátní zdanění značně benevolentnější než v Itálii. Po dlouhém vyjednávání s italským finančním úřadem Google nakonec svůj prohřešek uznal a zavázal se uhradit 306 milionů eur. Většinu této částky tvoří nezaplacené daně z let 2009 až 2013.  „S Googlem se otevřel dialog a společnost se zavázala se, že požádá o aktivaci tax rulingu dle pravidel OECD, tak aby danila své italské příjmy v Itálii,“ uvedl ředitelka Italské daňové správy Rossella Orlandi. Italská daňová správa by tak v následujících měsících měla dojednat s americkou společností závazný předběžný plán danění.

Další kolosem v hledáčku italských správců daní je společnost Amazon, která by měla v Itálii doplatit daně v hodnotě 130 milionů eur. Dohoda s touto společností ale ještě nebyla dosažena. Naopak na konci roku 2015 dosáhla dohody s Italskou daňovou správou společnost Apple, která se tak zavázala doplatit daně z příjmů v hodnotě 318 milionů eur. I v tomto případě společnost „vyvezla“ svůj zisk do Irska.

Zdroj: www.agenziaentrate.gov.it

Zdroj fotografie: Google

Loading…