Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.09.2021

Grafton: na trhu práce si začínají znovu určovat podmínky kandidáti

V českých firmách se růst platů a benefitů postupně vrací na úroveň před pandemií. Ukazují to výsledky výzkumu agentury Grafton Recruitment, jež je členem Italsko-české komory.

Po roce silné nejistoty a zmírnění platových nároků začínají při výběru nových zaměstnanců znovu převažovat požadavky kandidátů. „Napjatý trh práce nevyřešila ani pandemie. Do jisté míry za to mohou vládní programy, které jej paralyzovaly uměle udržovanou nízkou nezaměstnaností,“ uvedl generální ředitel společnosti Grafton Recruitment Martin Malo.

Grafton Recruitment realizovala průzkum v devíti nejvýznamnějších odvětvích českého hospodářství. V prakticky ve všech hospodářských oblastech firmy hledají nové zaměstnance, ale kvalitních kandidátů je nedostatek. To vede k růstu mezd, jak nedávno ukázaly i údaje Českého statistického úřadu. „Pokud mzdy klesají, tak většinou jen u manažerských pozic, což je způsobeno jednak nižšími bonusy a jednak dostatkem volných manažerských kandidátů,“ řekl Martin Malo. Podobně jako před pandemií chybí jak kvalifikovaní zaměstnanci v průmyslu či IT odvětví tak operátoři ve výrobě a službách s relativně nízkou kvalifikací.

Zdroj: https://www.grafton.cz/cs/o-nas/medialni-zona/tiskove-zpravy/mzdy-zacinaji-pomalu-rust-nejistota-na-trhu-prace-ale-pretrvava

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…