Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.10.2016

Grandi Stazioni se brání a útočí

Po neprodloužení smlouvy o pronájmu Hlavního nádraží v Praze přešla společnost Grandi Stazioni do mediálního protiútoku. Společnost v pátek 21. října zaslala ČTK tiskovou zprávu, jejíž znění převzala hlavní česká média. 

Dle Grandi Stazioni jsou viníkem špatného stavu Fantovy budovy České dráhy, kterým objekt do začátku letošního roku patřil. Dle společnosti národní dopravce zanedbával řádnou péči budovy. Právě zpoždění v opravách Fantovy budovy bylo jedním z hlavních důvodů neprodloužení nájemní smlouvy s novým vlastníkem areálu, Správou železničních dopravních cest (SŽDC). 

Společnost také zpochybňuje postup SŽDC. Podle Správy železničních dopravních cest nebylo možné uzavřít dodatek s novým datem ukončení prací na historické budově nádraží kvůli zákonu o veřejných zakázkách. „Tuto skutečnost potvrzuje i vyžádané stanovisko ÚOHS,“ uvádí SŽDC. Dle Grandi Stazioni však stanovisko antimonopolního úřadu bylo jen obecného charakteru a k ničemu SŽDC nezavazovalo. 

Společnost Grandi Stazioni se také pozastavila nad předáním areálu. To proběhlo v neděli 16. října bez přítomnosti zástupců společnosti. Ti se také nezúčastnili schůzky s ministrem dopravy Danem Ťokem, která byla dle Grandi Stazioni jednostranně naplánována na sedmou hodinu ranní v pondělí 17. října. Společnost se naopak nevyjádřila k eventuálním právním krokům, kterými hrozila před ukončením smlouvy SŽDC a českému státu. 

Zdroj: www.ceskenoviny.cz

Zdroj Fotografia: Wikimedia

Loading…