Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.04.2019

Gucci zřejmě zaplatí italské daňové správě přes miliardu eur

Italská daňová správa a francouzská skupina Kering zřejmě došly k rekordní smírčí dohodě. Imformuje o tom agentura Reuters.

Smírčí dohoda se týká daňové optimalizace, kterou v letech 2010 až 2017 dopustila značka Gucci, která tvoří většinu příjmu francouzského impéria s luxusním zbožím Kering. Italská daňová správa doměřila v lednu loňského roku daň v hodnotě 1,4 miliard eura a s touto cifrou, dle Reuters, počítá i smírčí dohoda. To by byla nejvyšší hodnota smírčí dohody uzavřené mezi italskou daňovou správou a soukromou firmou. Kering potvrdila jednaní s italskou daňovou správou, ale odmítla, že by jednání došla do stádia dohody nad konkrétní částkou.

A v čem měl spočívat daňový únik zorganizovaný skupinou Kering? V uvedených letech francouzská skupina převedla práva na distribuci zboží značky Gucci na svou dceřinnou společnost ve Švýcarsku, která má v alpské zemi sklady. Podle šetření italské finanční policie ale veškeré operace související s distribucí prováděla milánská pobočka Gucci. Podle italské daňové správy tak Gucci vznikla daňová povinnost také v Itálii. Hodnota doměřeného daňového základu na konci loňského roku činila 14 miliard eur.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: wikimedia

Loading…