Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

08.07.2015

Guvernér Visco: dopady řecké krize na Itálii budou omezené

Dopady eventuálního negativního rozřešení řecké krize budou pro Itálii omezené. Uvedl to guvernér Italské centrální banky Ignazio Visco na Valné hromadě Italské bankovní asociace.

Podle guvernéra Visca je vývoj řecké krize “mimořádně nejistý”, ale i eventuální negativní vyřešení této krize “by mělo na Itálii a celý region omezené dopady”. Podle Visca, “stabilita měnové unie nemůže být zpochybněna obtížemi jedné jediné země.” Dle guvernéra Italské centrální banky je v tomto případě nutné dojít k rychlému a spořádanému řešení.

Řecká krize však má dle Ignazia Visca širší konotace, a dotýká se jádra evropské měnové integrace. “Dlouhá řecká krize poukázala na limity přítomné v governanci Evropské měnové unie,” myslí si Visco. Podle Visca je tak nutné ponechat státům možnost reagovat na cyklické výkyvy v ekonomii a prohloubit fiskální a politickou integraci eurozóny. “Pro utlumení cyklických i strukturálních šoků je nutné, v konečném důsledku, aby měnová unie měla vlastní samostatný rozpočet, založený na daňové autonomii a možnosti přímého přístupu na finanční trhy,” dodal guvernér Visco.

 

Zdroj: bancaditalia.it

Zdroj fotografie: Banca d'Italia

Loading…