Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.08.2020

Horizon Consulting: nová poradenská síť se službami podnikům

Již více než rok působí v Itálii a v zemích střední a východní Evropy, včetně České republiky, síť poradců a poskytovatelů služeb pro firmy: Horizon Consulting, jež je členem Italsko-české komory. Projekt nám představil partner a zakladatel dr. Mario Moretti, daňový poradce, který přes šest let působí mezi Itálií a Českou republikou.

 

Proč jste se rozhodli založit poradenskou síť Horizon Network?

Mám bohatou zkušenost s mezinárodními poradenskými službami a s několika partnery jsme se rozhodli založit nový projekt, jehož cílem je poskytnout podporu firmám, jež chtějí působit či již působí na zahraničních trzích. Horizon Consulting je tým profesionálních poradců, který je k dispozici malým a středím firmám. Je to síť, jejímž cílem je poskytnout podporu podnikatelům, kteří rozšiřují své horizonty vstupem na nové trhy.

Jaké služby poskytuje Horizon Consulting? A síť má své vlastní kapacity nebo využívají pouze služby partnerských kanceláří?

Nabídka služeb je velice rozsáhlá: od hledání investic až po daňové plánování, řízení lidských zdrojů či právní služby. Do Horizon Consulting jsou zapojeni experti v daňové, právní a manažerské oblasti, a sice daňoví poradci, auditoři, advokáti či experti na řízení lidských zdrojů. Dosud přijalo s nadšením tuto novou výzvu dvanáct expertů a jejich číslo v příštích měsících jistě poroste. Horizon Consulting zaručuje podporu investorům v Itálii a v České republice, a také na Slovensku, v Polsku, Rumunsku, Rusku a Albánii. Experti poskytují služby skrze své kanceláře. Horizon Consulting se dívá do budoucnosti a chce pokračovat ve svém růstu a propojit čím dál vyšší počet expertů a firem z různých zemí.

Proč by se měla italská firma obrátit na Horizon Consulting a ne třeba na velkou mezinárodní poradenskou společnost?

Naším hlavním rysem je flexibilita a adaptace na potřeby středně velkých firem skrze tvorbu personalizovaných řešení. Projekt hodně sází na skupinu expertů, včetně mě, kteří se společně s advokátem Ferrim, již léta věnují kompletní podpoře firmám, jež chtějí vstoupit na zahraniční trhy. Mezinárodní know-how spolu se prokazatelnými zkušenostmi a trvajícími vztahy dokazují spolehlivost sítě. Díky partnerům v jednotlivých zemích Horizon Consulting navázal po roce od svého vzniku významných vztahů a vytvořil specifické schopnosti, a to díky pevné ale také štíhlé a flexibilní struktuře.  Díky tomu můžeme zaručit rychlou reakci, operativnost a disponibilitu v poskytování profesionální a účinné odpovědi klientům.

Horizon Consulting poskytuje služby italským firmám, jež chtějí expandovat do zahraničí. Nebo také českým firmám, jež chtějí vstoupit na italský trh?

V minulosti jsme se starali takřka výlučně o firmy, jež se rozhodli vsadit na zahraniční trhy, a třeba na Českou republiku. Trh je ale stále více otevřený novým investicím a my tak asistujeme zahraničním klientům, včetně několika z České republiky, již investovali v Itálii. Navíc, mezi službami, které Horizon Consulting nabízí, je také vyhledávání financování pro nové projekty a celková asistence v právní oblasti skrze podrobné zmapování legislativy a regulací dohledových autorit v daných zemích. Tato služba je poskytována týmem právníkům, který koordinují advokáti Alessandro Ferri a Adrián Graban.

Zdroj: Camic, Horizon Consulting

Zdroj fotografie: Horizon Consulting

Loading…