Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.02.2018

Hospodaření UniCredit se výrazně zlepšilo

Italské bankovní skupině UniCredit se v loňském roce podařilo výrazně zlepšit své hospodářské výsledky. Zásluhu na tom měla i Česká republika.

V loňském roce se bankovní skupině lehce zvýšily příjmy, a to na 19,6 miliard eur. Současně ale výrazně klesly i náklady, a to na 11,4 miliard eur. Konečný čistý zisk činil 3,7 miliard eur. To je výrazně lepší výsledek než v roce 2016, kdy čistý zisk dosáhl 1,3 miliard eur. UniCredit se navíc podařilo snížit hrubou hodnotu svých úvěrů v selhání, a to z 56 na 48 miliard eur. Bankovní skupině se tak daří plnit svůj restrukturalizační plán Transform 2019, který počítá se zlepšení kapitálového postavení skupiny, odprodejem podstatné části úvěru v selhání a snížením provozních nákladů. „Plán Transform 2019 pokračuje rychleji než se předpokládalo“, raduje se Jean Pierre Mustiere, Ceo skupiny.

K pozitivnímu vývoji hospodaření italské bankovní skupiny přispěla i dceřiná banka UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia. Čistý zisk jedné z největších bank působících v ČR se zvýšil o 27 procent na 7,2 miliard korun, a to dík silnému růstu výnosů z úroků. Naopak výnosy z poplatků citelně klesly.

Zdroj: www.unicreditgroup.eu

Zdroj fotografie: Unicreditgroup.eu

Loading…