Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.04.2017

Hospodářská komora chce zprovoznit systém kontroly povinností podnikatelů

Hospodářská komora ČR (HK ČR) představila v pondělí 10. dubna svůj systém pro kontrolu povinností a regulací, kterým podléhají české firmy. Systém navrhl a seřídil tvůrce systému CzechPoint Zdeněk Zajíček.

Nový systém, který byl nazván PES (Právní elektronický systém), by měl firmám i podnikatelům umožnit přehlednou kontrolu povinností, jež mají vůči státní správě. Systém má také firmám umožnit přehled zákonů a jiných regulací, pod které spadají. Zápis do systému bude dobrovolný a za poplatek. „Každá velká firma i nejmenší živnostník si díky tomuto projektu bude moci snadno a rychle ověřit všechny povinnosti, které se týkají právě jeho odvětví a právě jeho profese,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý s tím, že by systém mohl firmám ušetřit až 43 miliard korun.

Návrh HK ČR má rozsáhlou politickou podporu a zákon, jež umožní fungování systému, podpořily všechny relevantní poslanecké kluby. Systém, který bude v gesci komory, totiž může začít fungovat jen v případě, že státním orgánům vznikne povinnost zveřejňovat všechny regulační texty na jednom místě. Systém má odstartovat v roce 2018, není však jisté zda se zákon podaří ve Sněmovně schválit ještě před říjnovými volbami.

 

Zdroj: www.komora.cz

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…