Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.08.2021

Ichnusa Botega Bistro: po lockdownu záleží na kvalitě

Ichnusa Botega Bistro patří mezi nejlepší restaurace v Praze, kde lze ochutnat gastronomii ze Sardinie a Středozemního moře. Majitele Antonella Pranteddua jsme se zeptali, jak restaurace zvládla obnovu provozu po lockdownu, který způsobila epidemie covidu-19.

Na co jste vsadili, když bylo možné znovu otevřít restauraci?

V našem menu jsme se hodně zaměřili na čerstvé těstoviny, chutě moře a ryby. Tyto pokrmy tvoří většinu naší nabídky. V naší restauraci také velmi dbáme na sezónnost a s obnovou provozu jsme představili i naše letní menu, které budeme nabízet klientům do konce září. A současně naši kuchaři již přemýšlí nad podzimní nabídkou.

Jaká byla odezva klientů? A obáváte se nižší návštěvnosti během léta?

Od začátku chodilo uspokojující množství zákazníku. A nebojím se poklesu během letních měsíců, protože jsme nikdy moc nepracovali s turisty. Máme zákazníky hlavně mezi lidmi, kteří trvale žijí v Praze, ať už to jsou Češi či zahraniční expats. Ba naopak, o víkendu se nám stává, že nemůžeme usadit další zákazníky, protože restaurace je plná. Menší pokles je někdy patrný jen během obědů, protože v kancelářích je teď méně lidí. Vyčkáváme, jak se vyvine epidemiologická situace v příštích měsících a jaká opatření nastaví vláda.

Museli jste řešit při obnově provozu organizační záležitosti, například v oblasti personálu?

Restauraci jsme nikdy zcela nezavřeli. I během lockdownu jsme měli otevřené okénko a rozvoz. Proto jsme si mohl ponechat celý personál, a to také kvůli vládní pomoci, která nám vyplatila příspěvky na zaměstnance a nájem. Takže v této oblasti jsme potíže neměli. Jen jsem si všiml, že někteří dodavatelé byli pomalejší v dodávce zakázek, což přisuzuji měsícům nižší aktivity.

Zdroj a zdroj fotografie: Ichnusa Botega Bistro

Loading…