Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.08.2018

Indové ze skupiny Jindal převzali hutě v Piombinu

Indická skupina Jindal převzala ocelářské závody Aferpi v Piombinu. Jedná se o první evropskou akvizici této skupiny, která se ucházela také o závody Ilva v Tarantu.

Nového investora přijel představit do toskánského města samotný předseda představenstva skupiny Sajjan Jindal. Investiční plán slibuje pokračovat v provozu válcoven, kde v současnosti pracuje přes čtyři sta lidí. Investice do těchto provozů by měly dosáhnout v příštích třech letech desítek milionů eur. Nový investor se také velice zajímá o možnost větší spolupráce s tamním přístavem, což by pomohlo rozšířit obchodní obzory společnosti i mimo italský trh.

Hlavní část předpokládané investice ale začne až v roce 2020. „Do 18 měsíců vypracujeme studii ekonomické proveditelnosti pro druhou fázi investice, která počítá se stavbou do roku 2020 dvou elektrických pecích a výrobou zhruba tří milionů ocele ročně,“ uvedl generální manažer závodů v Piombinu Fausto Azzi. Návrat k výrobě ocele, která byla zastavena v roce 2016, by měla investora stát až miliardu eur. Realizace této druhé fáze investice bude ale silně závislá na vývoji cen a regulací v ocelářském odvětví.

Zdroj:www.lanazione.it

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…