Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.07.2021

Intesa Sanpaolo omezí financování uhelnému sektoru

Italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo výrazně omezí financování uhelnému sektoru a dalším aktivitám s velkým ekologickým dopadem. Skupina představila nová pravidla, která platí i pro všechny dceřiné společnosti a země, kde je největší italská bankovní skupina přítomná.

Intesa Sanpaolo se rozhodla, že nebude poskytovat nové financování odvětví těžby uhlí. Své stávající pozice chce uzavřít do roku 2025. Skupina navíc posílila omezení a zákazy financování, jež se týkají výroby elektrické energie z uhlí.

„Skupina se zavazuje, že do roku 2030 postupně vystoupí z financování nekonvenčních zdrojů energie,“ uvedla Intesa Sanpaolo. Omezení se dotkne netradičních způsobů těžby ropy a zemního plynu, jež mají silný dopad na životní prostředí. Italská banka také nechce financovat exploraci nových nalezišť a těžbu v ekologicky citlivých oblastech, jako jsou Arktida či Amazonie. „Skupina podpoří firmy v přechodu k ekonomice s nízkými emisemi uhlíku, a to také skrze financování výroby energie z obnovitelných zdrojů,“ uvedla turínská banka.

Zdroj a zdroj fotografie: group.intesasanpaolo.com

Loading…