Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.01.2020

Intesa Sanpaolo otevře v Turíně nové muzeum

Italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo se rozhodla otevřít nové muzeum v Turíně. Skupina to oznámila v úterý 14. ledna.

Do dvou let tak v historickém sídle bankovní skupiny, v paláci Turinetti na náměstí piazza San Carlo v plném centru Turína, vznikne nové muzeum, jež se zaměří především na fotografie. Stálá expozice bude vytvořena z bohaté sbírky fotografií, kterou Intesa Sanpaolo drží, a z archívu Publifoto. Ten obsahuje více než sedm milionů snímků, jež dokumentují události a život Itálie od 30. do 90. let minulého století. Součástí projektu budou i prostory pro dočasné výstavy.

Nové muzeum bude začleněno do projektu Gallerie d'Italia, jehož úkolem je zpřístupnit umělecké sbírky Intesy Sanpaolo publiku. V rámci projektu fungují v Itálii tři stálá  muzea (v Milánu, Vicenze a Neapoli), každé se specifickým zaměřením. Milánské muzeum se tak zaměřuje na italské umění 19. a 20. století, muzeum v Neapoli na umění jižní Itálie od 14. do 18. století (součástí této sbírky je také poslední obraz Caravaggia Mučednictví sv. Voršily), a muzeum ve Vicenze na benátské umění 18. století či ruské ikony. Součástí projektu jsou i dočasné výstavy s výpůjčkami od předních světových galeriích, např. od londýnské National Gallery, petrohradské Ermitáže či newyorského Metropolitního muzea umění.

Zdroj: group.intesasanpaolo.com

Zdroj fotografie: Intesa Sanpaolo

Loading…