Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

05.08.2019

Intesa Sanpaolo zlepšila své hospodaření

Největší italská bankovní skupina Intesa Sanpaolo zaznamenala v prvním pololetí lehké zlepšení svého hospodaření. Ukazují to hospodářské výsledky za prvních šest měsíců letošního roku.

V prvním pololetí banka Intesa Sanpaolo vydělala zhruba 2,3 miliard eur. Čistý zisk se tak meziročně zvýšil o zhruba sto milionů eur. Příjmy banky při tom klesly o 3,8 procent na 9,1 miliard eur, zatímco náklady se snížily o 3,2 procent na 4,5 miliard eur. Hospodaření banky se zlepšilo především v druhém čtvrtletí roku, kdy se čistý zisk meziročně zvýšil o 31 procent.

Italská bankovní skupina také hlásí úspěchy v oblasti kvality úvěrového portfolia. V prvním pololetí letošního roku se bance podařilo snížit hodnotu úvěrů v selhání o 1,7 miliard eur. Od prosince roku 2017 se tak hodnota úvěrů v selhání snížila dokonce o 17 miliard eur. I přesto úvěry v selhání představují, před korekcí hodnoty, zhruba osm procent celého úvěrového portfolia. Banka však zároveň vykazuje vysoké rezervy na pokrytí eventuálních ztrát a dostatečné hodnoty indikátorů kapitálové přiměřenosti.

Zdroj: www.group.intesasanpaolo.com

Zdroj fotografie: Wikimedia

Loading…