Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.07.2018

Investice do italských start-upů se více než zdvojnásobily

Investice do italských start-up firem se v prvním pololetí letošního roku silně zvýšily. Uvádí to specializovaná platforma startupitalia.eu.

Dle údajů této platformy se počáteční investice do italských začínajících technologických firem více než zdvojnásobily na 233 milionů eur. Nejvíce rostly investice do italských start-upů se sídlem v zahraničí, jež získaly od investorů 97 milionů eur, třikrát více než v prvním pololetí loňského roku. Start-upy se sídlem v Itálii získaly 127 milionů eur investic, z crowfundingových kampaní přišlo společnostem devět milionů eur.

Výsledek za první pololetí ovlivnily některé velké operace. Například start-up zaměřující se na vzácné choroby EryDel dostal od investorů 25,6 milionů eur. Významnou investici v hodnotě dvaceti milionů eur získala i mladá společnost zaměřující se na technologie pro mikrochirurgii. Stejnou částku obdržela i společnost CoreView, jež vyvíjí inovativní řešení pro balíček Office365. Největší investici však zaznamenala společnost MoneyFarm, která získala na kapitálovém trhu 46 milionů eur a přehoupla se tak do kategorie rozvinutých firem.

Zdroj: http: startupitalia.eu

Zdroj fotografie:  startupitalia.eu

Loading…