Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

29.01.2020

Italian Desing in the World: místo skutečného italského designu v Praze

Již dva roky v Praze funguje nábytkový showroom s nápadným jménem, Italian Design in the World. Díky zaměření na všechny oblasti italského designu podnik IDW poskytuje celkovou asistenci klientům, již chtějí mít interiér domácnosti v italském stylu. Ptali jsme se  jednatele Cristiana Castaldiho, jenž má v odvětví dlouhou a bohatou zkušenost.

Jaký koncept designu se IDW snaží předat svým klientům?

V průběhu mého zaměstnání v Itálii, v České republice i jinde ve světě, kde jsem měl na starost různé projekty, jsem viděl, že italský design má vždy rychlost navíc. Jsme mimořádní v důrazu na detail a kvalitu. Co se IDW týče, nejsme jen obchod s nábytkem ale také návrháři interiérů. Showroom je tedy místem, kde klientům chceme ukázat hlavní obsah naší práce. V Praze tak máme v expozici jen část našeho katalogu. Klientům také nabízíme kompletní poradenství při výběru interiérů. A spolupráci s námi poptávají také podniky z Itálie, jež chtějí proniknout na český trh.

Pražský showroom má v expozici více značek. Jak je vybíráte?

Naší hlavní volbou je mít v expozici kvalitní produkty zcela italské výroby s vysokým obsahem designu. Snažíme se také mít produkty, jež by nás nezatáhly do přímého konkurenčního boje s dalšími showroomy. Chceme se totiž vyhnout soutěžení o cenu. V showroomu ovšem máme i velmi známé značky, jejichž produkty jsou dostupné i v jiných obchodech v ČR, z toho důvodu, aby přitáhly pozornost. Já jsem v tomto odvětví aktivní přes 35 let a mám tudíž síť vztahů s rozsáhlou sítí italských designových značek. Tím se lišíme od českých prodejců, již mají v katalogu italský nábytek, ale de facto mají kontakty jen na dva tři výrobce.  I proto, na žádost klienta, jsme schopni obstarat zboží mimo náš katalog.

Váš katalog zahrnuje prakticky všechny druhy interiéru. Není to nevýhoda ve srovnání se specializovanými prodejnami?

Ne, jsem přesně opačného názoru. My máme know-how pro všechny druhy interiéru. Naší koncepcí je nabídnout zákazníkovi jedno místo, kde může pořídit celé vybavení domu či bytu. Klient se tak může dostavit se svým architektem, nebo si nechat poradit od nás, a vybrat si na jednom místě zařízení kuchyně, obývacího pokoje, ložnice a tak dále. Naší myšlenkou je tak poskytnout kompletní interiér klientům, již si to přejí.

Na trhu působíte již dva roky. Spolupracujete s dalšími italskými firmami a studii v Praze?

V Praze jsme stále novým podnikem, jež se snaží prorazit pozitivními referencemi a "šuškandou" mezi klienty. Od letošního roku se chceme více zaměřit na spolupráci s architekty a developerskými firmami. A to nejen italskými. Architekty, již často nemají tak hlubokou znalost produktových řad, vhodně doplňujeme. V Praze jsme také poznali italského výrobce podlah TT Project, se kterým rozvíjíme zajímavou spolupráci.

 

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: IDW

Loading…