Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

27.07.2018

Italian sounding v potravinářství dosahuje až 90 miliard eur

Prodejům potravin, jež se tváří, že pochází z Itálie, se ve světě daří. Ukazují to nové odhady Italské sítě obchodních komor ve světě AssoCamerestero.

Dle tohoto nového odhady potraviny, jež předstírají italský původ, generují ve světě příjmy v objemu až 90 miliard eur. To je fakticky třikrát více než skutečný vývoz italských potravin do světě. Do odhadu jsou však započítány i různé místní variace na italské pokrmy. Nejčastější náhražky tvoří zmražené suroviny, polotovary a konzervy, sýry a mléčné produkty či těstoviny.

Hlavním důvodem úspěchu „falešných italských potravin“ , a to především na evropských trzích, je nižší cen náhražek. „V některých situacích a pro některé potraviny však výběr náhražek není dán cenou ale jinými faktory: obtíží sehnat pravé italské potraviny a mizivá znalost spotřebitelů opravdových italských delikates,“ uvádí předseda AssoCamerestero, Gian Domenico Auricchio. Jak však ukazuje studie, na hlavních evropských trzích stojí místní náhražky o desítky procent méně než obdobné italské potraviny. Například cena těstovin vyrobených v Německu je zhruba poloviční ve srovnání s italskými originály. Jen v menšině případů italsky znějící název zvyšuje cenu nad originální italské potraviny.

Zdroj: www.etribuna.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…