Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

04.11.2021

Italian Wine Emotion zaznamenalo velkou účast

Ve středu 3. listopadu v Praze proběhl jedenáctý ročník Italian Wine Emotion, tradiční akce věnované italským vínům. Jedenáctý ročník se znovu uskutečnil v okouzlujících prostorách paláce Žofín ve středu Prahy po roční pauze vynucené pandemií covidu-19.

Skrze letošní ročník akce Komora spolu s Italským velvyslanectvím v Praze a italskou vládní agenturou na podporu exportu ITA ve Vídni podpořila a zvýraznila propagaci italského vína v období po pandemii. Český trh s vínem roste nepřetržitě již desátým rokem. Platilo to i v roce 2020, a to navzdory uzávěrám. V loňském roce se objemy dovozu vína zvýšily na 218 milionů eur, z nichž Itálie představuje 25 procent a díky tomu je největším zahraničním dovozcem na český trh.

Italian Wine Emotion 2021 se zúčastnilo 26 vinařství s rozsáhlou nabídkou vín z vícero italských regionů, jež českým dovozcům a distributorům nabídly i velmi prestižní etikety.

Po stručném představením české trhu italským podnikům ze strany Komory se odpoledne uskutečnila B2B setkání s českými zástupci. Akce skončila večer za přítomnosti italského velvyslance v Praze, J.E. Maura Marsiliho, a předsedy Italsko-české komory, Danila Manghiho, který znovu zdůraznil prestiž akce a význam zúčastněných.

Zdroj: Camic

Zdroj fotografie: Studio Adam - Costey

Loading…