Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.06.2022

Itálie a Česká republika chtějí posílit své ekonomické vztahy

Italský ministr zahraničí Luigi Di Maio navštívil v úterý 31. května Prahu, kde jednal se svým českým protějškem Janem Lipavským. Rozhovorům dominovaly mezinárodní témata a bilaterální obchodní vztahy.

Oba ministři mluvili o hlavních tématech mezinárodní politiky, mezi kterými je válka na Ukrajině, sankce proti Rusku či migrace. “Představil jsem ministru Di Maiovi priority našeho předsednictví v Radě Evropské unie,” uvedl ministr Lipavský.  V Černínském paláci bylo také podepsané memorandum, které počítá s větší diplomatickou spoluprací mezi oběma zeměmi.

Itálie a Česká republika chtějí posílit již rozsáhlé vzájemné ekonomické vztahy. „Zelená a digitální tranzice, infrastruktury a kosmické odvětví patří mezi sektory, ve kterých je zájem pracovat na posílení ekonomické spolupráce mezi Římem a Prahou,“ uvedlo italské ministerstvo zahraničí. Český ministr Lipavský zdůraznil, že Itálie je šestým největším obchodním partnerem České republiky. Vzájemný zahraniční obchod zaznamenal v roce 2021 výrazný růst a přiblížil se objemu 15 miliard eur. Pozitivní trend pokračoval i v prvním čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: www.mzv.cz

Zdroj fotografie: esteri.it

Loading…