Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

19.04.2022

Itálie dostala první výplatu z evropského plánu obnovy

Itálie dostala minulý týden první řádnou výplatu z evropského plánu obnovy. Uvolnění fondů je spojeno s dosažením cílů, které si země stanovila v rámci národního programu reforem.

Evropská komise zaslala Itálii 21 miliard eur, z čehož zhruba polovinu tvoří zvýhodněné půjčky. Zprávu potvrdilo i italské ministerstvo financí. "Platba první splátky z plánu obnovy představuje další krok v plnění investic a reforem, se kterými plán počítá," uvedlo ministerstvo. Itálie již v loňském roce dostala podobně jako další unijní země zálohu ve výši 13 procent celkových prostředků. Z evropského fondu obnovy by Řím měl dostat 191 miliard eur dotací a zvýhodněných půjček.

Platby z unijní kasy jsou podmíněné splněním reforem a změn, ke kterým se Řím zavázal. Poslední balíček opatření schválila vláda premiéra Draghiho minulý týden. Mezi opatřeními je například povinnost, aby státní zaměstnanci při nástupu do práce prokázali znalost alespoň jednoho zahraničního jazyka. Balíček také počítá s vytvořením státní IT společnosti 3-I Spa, která se má starat o informační systémy státní správy a sama vyvíjet řešení a programy pro úřady.

Zdroj: www.repubblica.it

Zdroj fotografie: Evropská komise

Loading…