Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

13.09.2017

Itálie je druhým největším výrobcem průmyslových robotů v Evropě

Itálie je druhým největší výrobcem robotů pro průmyslové firmy v Evropě. Uvádí to zpráva Thinking the Future of European Industry, kterou vypracoval italský Institut pro Konkurenceschopnost.

Podle zprávy, italský výroba robotů pro průmysl se meziročně zvýšila o sedm procent a přibližuje se k sedmi tisícovkám vyrobených robotů ročně. Díky tomu je Itálie, hned po Německu, druhým největším výrobcem robotů v Evropě a současně tvoří i druhý evropský největší trh s průmyslovými roboty. Celkově však ve výrobě a prodejích robotů pro průmyslové firmy dominuje Asie, kde se koncentruje až šedesát procent světového trhu. „Jedinou možnou odpovědí na asijské giganty je těsnější spolupráce mezi hlavními zeměmi Evropské Unie, a to počínaje Německem“, uvádí ředitel institutu Stefano da Empoli.

„Bez pochyby se dá říct, že se italský průmysl vydal tím správným směrem“, dodává Stefano da Empoli. Italské průmyslové firmy vykazují vysokou míru zapojení robotů do výroby. Větší nedostatky jsou však v oblasti konektivity. Co se týče propojení obchodní a výrobních procesů či nasazení vhodných ICT řešení, italské průmyslové podniky stále vykazují podprůměrné výsledky. Další výzvou je pak analýza dat: jen sedm procent italských firem ve zpracovatelském průmyslu používá ve svém podnikání analýzu velkých dat. V této oblasti bude zcela klíčové nastavení vzdělávacího systému. Celá Evropa se totiž potýká s velkým nedostatkem zpracovatelů a analytiků dat a nedostatek takto kvalifikovaných zaměstnanců by měl růst i v blízké budoucnosti.

Zdroj: www.i-com.it

Zdroj fotografie: FCA

Loading…