Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.01.2017

Itálie je třetí TOP destinací letů z Letiště Praha

Počet odbavených pasažérů na Mezinárodním letišti Václava Havla v Praze poprvé přesáhl hranici +13 milionů osob. Informuje o tom vlastník letiště, společnost Český Aeroholding.

Počet odbavených pasažérů se v průběhu loňského roku meziročně zvýšil o 8,7 procent. V roce 2016 létalo na Letiště Praha 64 leteckých společností na pravidelných linkách do 146 destinací. Přes 90 procent letů z Prahy mířilo do evropských měst. „Meziroční nárůst počtu cestujících podpořila řada faktorů jako je trend nasazování větších letadel, vyšší obsazenost sedačkové kapacity nebo úspěšná realizace nových linek a přidávání frekvencí na těch stávajících. V loňském roce letecké společnosti používaly na spojích do Prahy vůbec nejvíce velkokapacitních strojů za celou historii,” vysvětlil růst předseda představenstva Českého Aeroholdingu Václav Řehoř.

Itálie i nadále patří k TOP destinacím mezinárodních letů z ruzyňského letiště. Na spojích s Itálií bylo tak v loňském roce přepraveno přes milion pasažérů, což je o 7,42 procent více než v roce 2015. Itálie je pro pražské letiště třetí nejvýznamnější destinací, a to díky silnému provozu v letní sezóně. Více pasažérů odcestovalo v roce 2016 jen do Německa (1,16 milionů osob) a do Spojeného království (1,71 milionů osob).

 

Zdroj: http://www.prg.aero/cs/

 

Zdroj fotografie: Vaclav Havel Airport Prague

Loading…