Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.07.2022

Itálie naplňuje své zásobníky plynu, dodávky z Ruska klesly o třetinu

Itálie naplňuje své zásobníky plynu kvůli obavám s přerušení či výrazného krácení dodávek z Ruska. Ty již nastaly v souvislosti s údržbou plynovodů, napsal deník Il Sole 24 Ore.

Podobně jako další unijní země se Itálie připravuje na letošní zimu zvyšováním stavu naplnění zásobníků plynu. Podle infrastrukturní společnosti Snam má Itálie v zásobnících vedle strategické rezervy přes šest miliard metrů krychlových plynu. To znamená zhruba 64 procent určeného cíle.

Itálie zažívá spolu s dalšími unijními zeměmi pokles dodávek plynu z Ruska. V pondělí byly dodávky o třetinu nižší než v předchozím období. Jedná se o výpadek o zhruba deset milionů metrů krychlových denně. Podle italského ministerstva ekologického přechodu se však jedná o „marginální podíl“ denních dodávek, který se daří kompenzovat z jiných zdrojů.

Ministerstvo se chce také zaměřit na podporu energetických úspor domácností. Podle ministra Roberta Cingolaniho by výraznou úsporu mohlo přinést snížení vytápění v zimě a další menší opatření. Z dlouhodobého hlediska pak vláda podporuje zateplování domů a zavádění nových a úspornějších technologií.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: www.snam.it

Loading…