Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.03.2018

Itálie ovládla evropský vývoz jízdních kol

Itálie posiluje své vedoucí postavení v evropské výrobě jízdních kol. Ukazují to výsledky studie Artibici 2018 svazu malých podniků Confartgianato.

V loňském roce se do světa vyvezlo přes 1,7 milionů italských jízdních kol, což je o patnáct procent více než v roce 2016. Itálie je tak nejvýznamnějším evropským exportérem v odvětví. Celková hodnota vývozu činila 1,2 miliardy eur. Výrobě jízdních kol a součástek se v Itálii věnuje přes tři tisíce podniků a živnostníků a téměř osm tisíc lidí. V odvětví převažuje malá a řemeslná výroba. „A právě výroba kol je odvětvím, kde se malí podnikatelé a řemeslníci stali hlavními aktéry obrody a silného vzestupu kvality zpracovatelské výroby“, dodává Cesare Fumagalli, generální tajemník svazu Confartigianato.

Růst exportu ukazuje, že se italskému průmyslu daří držet krok s technologickým vývojem v odvětví, například v oblast elektrických kol. Významné odbytiště pro italské výrobce je také domácí trh: v Itálii denně používá kola přes milion osob a cyklismu se věnuje 2,5 milionů Italů.

Zdroj: https://www.confartigianato.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…