Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.03.2016

Itálie vyčerpala z Junckerova balíčku přes 1,7 miliard eur

Itálie vyčerpala za první rok fungování tzv. Junckerova balíčku zhruba 1,7 miliard eur. Uvádí to zpráva Evropské komise.

Itálie je tak zemí, která za první rok fungování Evropského fondu pro Strategické Investice vyčerpala nejvíce prostředků z tohoto nového fondu na podporu rozvoje evropské ekonomiky. Prostředky byly většinou poskytnuty v podobě garancí a měly by umožnit realizaci soukromých investic o celkové hodnotě 12 miliard eur. Nejvíce projektů bylo schváleno v rámci programu na podporu malých a středních firem, ze kterého bylo vyčerpáno zhruba 317 milionů eur. Zdroje by měly pokrýt celkové investice v rozsahu sedmi miliard eur.

Nejvíce prostředků však bylo vyčerpáno z kapitoly Infrastruktura a Inovace. V této oblasti byly poskytnuty prostředky o celkové hodnotě 1,4 miliard eur, jež by měly pokrýt investice 4,8 miliard eur. Nejvíce peněz má směřovat na budování infrastruktury, ekologickou modernizaci podnikových provozů či na projekty průmyslové inovace. Předpokládá se, že díky novým investicím vznikne až 3,2 tisíc pracovních míst.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…