Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

10.05.2021

Itálie začne masově očkovat své menší ostrovy

Itálie začne masově očkovat obyvatelstvo svých menších ostrovů. Plošné očkování proti Covidu-19 žádali zastupitelé krajů, kteří si od opatření slibují zvýšení bezpečnosti před letní turistickou sezónou.

Plošné očkování obyvatel menších ostrovů má začít dnes. Souhlasil s tím vládní zmocněnec pro očkování Francesco Figliuolo. Od pátku tak začne očkování obyvatelstva ostrovů Eolie u Sicílie či ostrovu Capraia v Toskánsku. Některé regiony již s imunizací ostrovních obyvatel začaly. To je případ Kampánie, která oznámila dokončení očkování lidí na ostrovu Procida. Podobné výsledku chce region dosáhnout v příštích dnech i u ostrovů Capri a Ischia.

Plošným očkování ostrovů se Itálie inspirovala v Řecku, které tím chce podpořit letní turistickou sezónu. Italské úřady také oznámily, že od 15. května již nebudou požadovat pětidenní izolaci pro příjezdy z Evropské unie. Cestovatelé se ale budou muset stále prokazovat osvědčením o ukončeném očkování, negativním testem či certifikátem, že prodělali nemoc covid-19.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…