Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.08.2019

Itálie zvažuje zavedení nových ekologických daní

Italské Ministerstvo financí zvažuje zavedení nových ekologických daní. Deníku Italia Oggi to oznámil náměstek ministra financí Massimo Garavaglia z Ligy.

Nové tři ekologické daně by se měly zaměřit především na dopravu a snížení užívání igelitových obalů v potravinářství. "První návrhem je daň z letenek, která by se podobala té zavedené v Německu, s předpokládaným výnosem 600 milionů eur," řekl Garavaglia novinám. Daň z vnitrostátních letů by činila osm eur, pro mezinárodní lety do vzdálenosti 6.000 kilometrů 25 eur a pro vzdálenosti nad 6.000 kilometrů 45 eur. Ministerstvo také uvažuje o zvýšení automobilové daně pro stará vozidla (euro 3 a méně).

Co se týče igelitových a plastových obalů v potravinářství ministerstvo nezamýšlí zavést zcela novou daň. Potraviny zabalené v plastových obalech by ale spadaly do řádné, a nikoliv snížení, sazby DPH. "Pokud byste koupila například salát balený v plastovém sáčku, tak by spadal pod řádnou a nikoliv sníženou sazbu DPH pro potraviny," uvedl Garavaglia. K naplnění představeným záměrům však nemusí nakonec vůbec dojít, změní-li si vládní většina či půjde-li Itálie k předčasným volbám.

Zdroj: www.italiaoggi.it

Zdroj fotografie: mef.gov.it

 

Loading…