Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

16.03.2021

Italská CDP podpořila růst skupin LU-VE a Tecnocap

Italská polostátní banka Cassa depositi e prestiti (CDP) podpořila růst dvou italských skupin LU-VE a Tecnocap. Obě skupiny mají výrobní závody v České republice, jež jsou členy Italsko-české obchodní a průmyslové komory.

V březnu podepsaly CDP a skupina LU-VE, jež patří ke světovým lídrům ve výrobě tepelných výměníků, dohodu o financování ve výši 30 milionů eur. Prostředky půjdou na vývoj a výzkum a na zvýšení ekologické udržitelnosti výroby a produktů. Nové prostředky tak posílí již stanovené cíle v průmyslovém plánu. „Důraz na udržitelnost patří od samotného počátku k jedním z našich hlavních rysů: provádíme vývoj a investice, jež respektují životní prostředí,“ uvedl CEO skupiny Matteo Liberali. Podle zástupců CDP patří skupina mezi úspěšné italské podniky, jež rostou díky inovaci.

CDP se také rozhodla zařadit do programu Basket Bond skupinu Tecnocap, jež patří k předním světovým výrobcům kovových uzávěrů. Získané prostředky jsou vyčleněné na posílení inovací a růstu na mezinárodních trzích skupiny z italské Kampánie. „Naším cílem je dosáhnout do dvou let 200 milionů eur příjmů,“ uvedl předseda skupiny Michelangelo Morlicchio. Firma toho chce dosáhnout posílením své přítomnosti na zahraničních trzích.

Zdroj: www.cdp.it/LU-VE , www.cdp.it/Tecnocap

Zdroj fotografie: www.cdp.it

Loading…