Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

01.05.2016

Italská daňová správa se zaměří jen na velké úniky

Italská daňová správa by se měla zaměřit na vyšetřování větších daňových úniků. Píše se to ve směrnici, kterou vydala ředitelka Italské daňové správy Rossella Orlandi.

Podle nové směrnice by se úřady měly vyvarovat kontrolám, jejichž obsahem je pouze formální posouzení správnosti údajů uvedených poplatníkem. Úřady by také „neměly mrhat energií“ nad případnými úniky malého rozsahu. Na druhou stranu kontroloři z berních úřadů by měli více používat statistické a analytické nástroje k odhalení úniků větší závažnosti. Ředitelka Orlandi také pléduje, aby se kontroloři vcítili do situace daňových poplatníků a byli při kontrolách věcní, důslední ale nikoliv arogantní.

Důležitým novým zdrojem informací pro italské finanční úřady je také procedura tzv. Volontary disclosure, jež se týká nelegálně vyvezených kapitálů ze země. Poplatníci mají totiž možnost je vrátit nazpět do Itálie po uhrazení jednorázové srážkové daně. Údaje sesbírané ze žádostí o návrat kapitálů do Itálie by měly sloužit finančním úřadům pro sestavování analýz rizik daňových úniků.

 

Zdroj: www.ansa.it

 

Zdroj fotografie: Pixabay

 

Loading…