Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

15.02.2017

Italská delegace navštívila Plzeň

Ve středu 15. února italská delegace vedená italským velvyslancem Aldem Amatim a předsedou Italsko-české komory Gianfrancem Pincirolim navštívila město Plzeň. Delegace se zúčastnili také ředitel Italského kulturního institutu v Praze Giovanni Sciola a generální tajemník Italsko-české komory Matteo Mariani.

Italská delegace byla přijata v sídle Plzeňského kraje hejtmanem Josefem Bernardem, náměstkem hejtmana Martinem Baxou a radní Radkou Trylčovou. Rozhovory s představiteli kraje se zaměřily na spolupráci v oblasti průmyslu, kultury a ochrany životního prostředí a také na podepsání dohody o spolupráci mezi Plzeňským krajem a regionem Trentino.

Následovně byla delegace přijatá primátorem města Plzeň Martinem Zrzaveckým, se kterým byly projednány plány na rozvoj města a vyhlídky ekonomických vztahů s Itálií. Velvyslanec Aldo Amati a ředitel Giovanni Sciola také prezentovali tři události, kterými se chce Itálie představit v Plzni v průběhu letošního roku. Jedná se o koncert, dny italské gastronomie a filmový festival na závěr roku. „Chceme se letos zaměřit na dvě oblasti v České republice, a to na Brno a Plzeň, která byla velmi úspěšným Evropským hlavním městem kultury,” podtrhl velvyslanec Amati.

„Plzeňský kraj se může chlubit velice silným průmyslovým odvětvím a strategickou pozicí mezi Prahou a Bavorskem,“ uvedl předseda Italsko-české komory Gianfranco Pinciroli. „Město Plzeň patří k nejdynamičtějším krajským městům v ČR, a to díky inkubátorům firem, novým průmyslovým zónám a živé kulturní scéně. Ve městě se tak propojují hospodářství, kultura a inovace, což známe velice dobře i v Itálii. Věřím proto, že Plzeňský kraj a město Plzeň mají velký potenciál přitáhnout nové italské investice a zahájit nové hospodářské spolupráce mezi českými a italskými firmami.“

 

Zdroj foto: Plzeňský kraj, Magistrát města Plzeň

Loading…