Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

06.06.2018

Italská letiště odbavila o 6% více pasažérů

Italská letiště zažila v roce 2017 silný růst odbavených pasažérů. Uvádí to výroční zpráva italského Úřadu pro civilní letectví.

V loňském roce bylo na italských letištích odbaveno zhruba 174,6 milionů pasažérů. To je o 6,2% více než v roce 2016. Největším italským letištěm zůstává Řím Fiumicino, kde bylo odbaveno 40 milinů pasažérů, o 1,8% méně než v roce 2016. Druhým největším letištěm je pak Milán Malpensa, kterým prošlo na 22 milionů pasažérů a Bergamo s 12 miliony odbavených pasažérů. V obou posledně zmíněných případech se přepravní objemy zvýšily o více než deset procent. Na italských letištích jsou tradičně nejhektičtější letní měsíce, a sice červenec, srpen a září.

„Z analýzy celkového složení trhu je evidentní stálý růst low cost segmentu“, uvádí zpráva úřadu. Nízkonákladové společnosti dnes tvoří lehce přes padesát procent trhu a low cost linky přepravily téměř 89 milionů pasažérů, o devět procent více než v roce 2016. Tradiční letecké společnosti rostly daleko pomaleji, o tři procenta ročně, a přepravily téměř 86 milionů osob. Největším přepravcem na italském nebi je tak Ryanair s 36,5 miliony pasažérů, následuje Alitalia s 22 miliony cestujících a EasyJet, kterou při cestě z a do Itálie využilo na 16,5 milionů pasažérů.

Zdroj: http://moduliweb.enac.gov.it

Zdroj fotografie: Pixabay

Loading…