Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

26.02.2021

Italská náměstí se odhalují v pasáži Lucerna

Od 25. února do 25. března potrvá v pražské pasáži Lucerna výstava (Ne)viditelná náměstí. Projekt italského Ministerstva zahraničí pořádá v Praze Italský kulturní institut ve spolupráci s italským velvyslanectvím, italskou agenturou na podporu cestovního ruchu ENIT a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Výstava představuje fotografie náměstí 18 italských měst. Na výstavě je tak možné vidět snímky ze známých metropolí jako jsou Řím, Milán či Benátky ale také z méně proslulých měst jako Nuoro, Carpi či Anghiari. Fotografie doprovází krátké texty sepsané současnými italskými spisovateli a umělci.

Fotografie byly pořízeny a texty sepsány od března do května loňského roku. Mimořádnost tohoto období, kdy se Itálie nacházela v nejtěžším lockdownu a pohyb mimo bydliště byl výrazně omezen, se promítla do snímků náměstí, jež jsou zbavena obvyklé přítomnosti obyvatel i turistů. „Byla to náročná výzva, kdy jsme museli jednat bez odkladu, abychom našli nápady a úhly pohledy a propojili osobní zážitek s dějinami,“ uvedl kurátor projektu Marco Delogu. Výstava je tak i svědectvím období, které se vymykalo jakékoliv všednosti.

 

Zdroj: iicpraga.esteri.it

Zdroj fotografie: Istituto Italiano di Cultura

 

Loading…