Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

14.09.2017

Italská pojišťovací skupina Assicurazioni Generali otevřela svůj historický archív

Italská pojišťovací skupina Assicurazioni Generali se rozhodla otevřít svůj historický archív badatelům a milovníkům děin, a vydala dva svazky věnované historii společnosti. Skupina také spustila webové stránky, jež přináší zajímavosti z historického archívu.

Oba svazky, jeden věnovaný 19. století a druhý 20. století, popisují historii této italské pojišťovací skupiny, jež byla založena 26. prosince 1832 v Terstu, skrze dokumenty obsažené v historickém archívu společnosti. Historie Assicurazioni Generali se při tom netýká jen Itálie. Díky tomu, že Terst byl do roku 1918 součástí Rakouska-Uherska, se dokumenty týkají i střední Evropy a německy mluvících zemích. „Při četbě těchto knih vás napadne, že působení na mezinárodní trzích má naše skupina zapsané ve svém DNA. My chceme i nadále posílit naši pozici v zahraničí, a proto jsme se rozhodl koncentrovat naše síly do několika vybraných zemí,“ uvedl při prezentaci knih Ceo skupiny Philippe Donnet s odkazem na rozhodnutí Generali odprodat své aktivity v Nizozemí.

Oba svazky obsahují celou řadu exkluzivní dokumentů, jež vybrali pracovníci historického archívu Generali.  Mezi otištěnými dokumenty nechybí ani životní pojistky významných evropských osobností. V knize věnované 20. století lze pak nalézt ručně psaný životopis mladého absolventa pražské právnické fakulty Franze Kafky. Pražský spisovatel nakonec místo v pražské pobočce Assicurazioni Generali skutečně získal. V dopisech Hedvice Weiler, se spisovatel svěřuje, že práce v pojišťovací společnosti mu přijde zajímavá, byť někdy nudná.

Stránky věnované historickému archívu Assicurazioni Generali: www.generaliarchives.com

Popis a zdroj fotografie: Reprodukce životopisu spisovatele Franze Kafky – Assicurazioni Generali

Loading…