Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

28.04.2022

Italská skupina Marzotto chce posílit své aktivity v textilu pro interiéry

Italská skupina Marzotto che posílit své aktivity v odvětví textilu pro interiéry. Proto vytvořila novou značku Marzotto Interiors, která zahrnuje výrobní aktivity v České republice a v obci Bulciago v italské provincii Lecco.

Díky nové značce budou mít zákazníci k dispozici jediný katalog výrobků, ačkoliv výrobní aktivity v České republice a Itálii budou i nadále oddělené. „Vznik Marzotto Interiors posiluje dialog s hlavními hráči v odvětví interiérů a vytváří hlavní referenční bod díky integrované výrobě a nabídce textilů, která je v odvětví jedinečná,“ uvedl Luca Vignaga, šéf společnosti Marzotto Lab, pod kterou nová značka spadá.

V uplynulém roce se aktivity v textilu pro interiéry výrazně posílily a příjmy z nich vzrostly o 35 procent na 52 milionů eur. Významným impulsem pro skupinu Marzotto byla akvizice italské firmy Prosetex. „Díky společnosti z Bulciaga jsme mohli přesunout do Itálie některé aktivity, které jsme v minulosti měli v České republice, ale které jsme tam už nedokázali provozovat, protože si vyžadují velmi specifický know-how, který jsme našli v Prosetexu,“ uvedl Vignaga. Jedná se o některé typy textilu jacquard a sametu, jejichž poptávka na trhu roste.

Zdroj: www.ilsole24ore.com

Zdroj fotografie: Marzotto

Loading…