Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

22.03.2016

Italská společnost Salini Impregilo dostavěla v Kataru metro

Italská stavební společnost Salini Impregilo již téměř dokončila stavbu části sítě metra v katarském hlavním městě Dauhá. Italové by měli předat jako první své dílo dopravci a zadavateli zakázky společnosti Qatar Rail.

Italská společnost vysoutěžila zakázku o hodnotě 1,8 miliard eur na výstavbu části červené linky nového metra v roce 2013. Zakázka spočívala ve vyhloubení tunelu dlouhého 11,5 kilometrů, jež se nachází dvacet metrů pod zemským povrchem. Hlavním problémem při stavbě byla podzemní voda. “I přes všechny potíže nakonec předáváme dílo v předstihu. Jsme první, a to nás jako Italy nesmírně těší,” řekl Pietro Salini, Chief Executive společnosti.

Stavba dokončená italskou firmou je součástí širšího plánu rozvoje hromadné dopravy v tomto arabském emirátu. Nový systém by měl přepravit až 600 tisíc osob denně a z ulic města by tím pádem mělo zmizet přes 170 tisíc automobilů. Nový systém hromadné dopravy by měl také pomoci zvládnout nápor návštěvníků, který je očekáván u příležitosti konání světového šampionátu ve fotbale v roce 2022.

 

Zdroj: www.salini-impregilo.com

 

Zdroj: Salini Impregilo

Loading…