Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

23.08.2017

Italská Toto Costruzioni Spa opraví část dálnice D1

Italská společnost Toto Costruzioni Spa, člen Italsko-české komory, zaznamenala v České republice první úspěch. Vyplývá to z Věštníku veřejných zakázek.

Podle záznamů zveřejněných ve Věstníku v pondělí 14. srpna, Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo podepsat s italskou stavební firmou smlouvu na modernizaci části dálnice D1 mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Opravu dálničního segmentu v délce 13,5 kilometrů provede Toto Costruzioni Spa ve spolupráce s kazašskou společností SP Sine Midas Stroy a českou Geosan Group. O vítězství rozhodla nejnižší nabídková cena: konsorcium počítá s náklady na opravu v hodnotě 1,75 miliard korun, což je o tři sta milionů korun méně než předpokládalo Ředitelství silnic a dálnic.

K podepsání smlouvy došlo bezmála po roce od otevření obálek s nabídkami. Hodnotící komisi pozitivně ovlivnily zkušenosti italské firmy v blízkém zahraničí. Toto Costruzioni totiž vede stavbu 16ti kilometrového úseku nové rychlostní silnice S5 v Polsku. V České republice se firma účastní i výběrových řízení na stavbu nových úseků dálnic D3 a D11. Do těchto výběrových řízení podaly nabídky i další italské firmy, a sice Salini Impregilo, Astaldi a Grandi Lavori Fincosit.

Zdroj: zdopravy.cz

Zdroj fotografie: ŘSD

Loading…