Resultati di ricerca...
  • cs
  • it
close

Login

News

12.05.2022

Italská vláda chce odprodat společnost ITA do konce června

Italská vláda plánuje odprodat většinu kapitálu letecké společnosti ITA Airways do konce června. Prohlásil to ministr financí Daniele Franco.

Zájemci o většinu kapitálu letecké společnosti musí podat své závazné nabídky do 23. května. O akvizici projevili dosud zájem tři společnosti. Jedná se o společnost MSC spolu s německými aerolinkami Lufthansa, Indigo Partners, za kterou stojí nízkonákladová společnost WizzAir, a Certares, kterou vytvořily letecké společnosti Air France a Delta Airlines. Podle Franca vláda vybere „partnera, který předloží celkově nejlepší nabídku po zvážení všech okolností“. Podle ministra v soutěži není žádný favorit, ačkoliv italská média spekulují, že nejblíže k úspěchu má aliance lodního přepravce MSC a aerolinky Lufthansa.

Ministr Franco také uvedl, že vláda má zájem odprodat většinu kapitálu letecké společnosti. Nevylučuje však, že si může ponechat ve společnosti minoritní podíl. Italská vláda zatím neuskuteční ani plánované navýšení kapitálu, protože to společnost z finančního hlediska nepotřebuje.

Zdroj: finanza.lastampa.it

Zdroj fotografie: ITA Airways

Vlastnosti:

#ITA Airways
Loading…